021 795 75 25
Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Memorialistica

Articolele de la 1 la 24 din totalul de 1425

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Articolele de la 1 la 24 din totalul de 1425

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Cartile autobiografice reprezinta adevarate dovezi de curaj si succes pentru ca sunt scrise de oameni despre care spunem ca au reusit.

Si nimic nu ne ajuta sa intelegem mai bine un om si povestea sa de succes ca afland prin ce a trecut, cum a reusit sa faca fata greutatilor si cum a gasit taria de a continua atunci cand majoritatea se da batuta.

Iar daca in cele din urma a obtinut succesul si a ajuns sa fie cunoscut de milioane de oameni, atunci experienta lui devine semnificativa pentru oricine, macar intr-o mica masura. Pentru ca, sa o recunoastem, exemplul personal este, de fapt, singura lectie care conteaza cu adevarat.

Fie ca iti place sa afli mai multe despre perioada pe care o descriu, fie ca vrei sa stii mai multe despre oamenii care le scriu, cartile autobiografice se afla undeva la limita intre fictiune si nonfictiune, in spatiul care se numeste chiar asa – literatura de frontiera.

Si asta pentru ca nu sunt suficient de obiective pentru a fi nonfictiune, dar nici prea artistice pentru a fi fictiune. Si cu toate ca respecta realitatea, autorii de carti memorialistica isi pun puternic amprenta pe capodopera lor, motiv pentru care jurnalele, cartile autobiografice si de memorii fac parte dintr-un gen aparte.

Cele mai bune carti de memorialistica ne dau acces liber in culisele unui eveniment sau ale vietii unei persoane, in timp ce ne invata despre contextul respectiv, cu toata incarcatura sa istorica, psihologica, sociologica, politica si filosofica.

Citirea unei biografii devine astfel o activitate pe cat de distractiva, pe atat de educativa. In plus, citind carti memorialistica invatam sa vedem lumea in moduri noi, pentru ca fiecare este diferit si percepe lumea altfel; asa ca atunci cand citim despre cineva dintr-o alta epoca, de exemplu, cu un set complet diferit de experiente de viata, incepem sa gasim modele noi – modele de comportament, de gandire, de viziune si modele de valori. Insa nu orice fel de modele, ci unele testate si care functioneaza.

Motivul pentru care ar trebui sa citesti biografii, autobiografii, memorii si jurnale se datoreaza faptului ca aceste carti beletristica descriu lectiile cele mai valoroase din viata cuiva, in povesti cu adevarat interesante despre succes si esec.

Poate fi instructiv sa stii cum au gestionat altii crizele din viata lor, cum si-au gasit partenerii de viata, cum si-au crescut familiile si cum si-au dezvoltat o cariera promitatoare, fie ca este vorba despre un scriitor, artist, politician, soldat, actor, avocat, inventator, om de stiinta, medic, profesor etc. Ce ai de invatat din aceste biografii?

Lectiile nepretuite ale experientei. Traim intr-o lume construita de geniu si inventivitate. Secretul succesului se regaseste in toate aceste vieti remarcabile. Daca vrei sa excelezi in propria viata, nu exista un loc mai bun in care sa gasesti inspiratie ca in ​​povestile de viata ale celor care au schimbat lumea in mai bine.

Daca ti-am starnit pofta de lectura, de viata, de succes, arunca un ochi in libraria Carti beletristica si lasa-te inspirat!