Cos de cumparaturi

0 item - 0,00 Lei

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Acum cumparati in functie de

  1. Editura: Sterge acest articol Aldo Press
Editura
  1. Aldo Press (1)
  2. Tracus Arte (363)
  3. ePublishers (228)
  4. Eikon (176)
  5. Cartea Romaneasca (119)
  6. Mai mult

Poezie

1 produs(e)
1 produs(e)

Poezia este o forma de arta in care limba este utilizata pentru calitatile sale estetice si evocative, pentru a completa sau a inlocui semnificatia sa aparenta. Poezia te face sa cazi pe ganduri, sa fii atent la ce simti, inlatura stresul si relaxeaza.

Poezia este un mijloc de delectare spirituala si intelectuala, fapt pentru care este considerata inca din Antichitate superioara celorlalte genuri literare.

Prezenta de-a lungul istoriei in toate culturile si pe fiecare continent, poezia vorbeste despre umanitatea, valorile, armonia, precum si sensibilitatea umana, transformandu-se intr-un indemn la introspectie interioara si un imbold la dialog, pace si toleranta.

Ea merita sa fie citita pentru ca e o forma de a exprima ceea ce traim, dar intr-un fel diferit – cu rabdare, delicatete si vulnerabilitate.

Atunci cand citesti o poezie, esti nevoit sa-ti pui cu adevarat mintea la contributie pentru ca acest gen de literatura stimuleaza mintea mai mult decat orice alt gen literar si are superputerea de a te scoate din zona de confort si de a te duce intr-un spatiu mental cu totul imprevizibil.

Unele poezii sunt mai usor de inteles, in timp ce pe altele nu le vei intelege nici dupa a doua sau a treia lectura. Dar insista! Ceea ce face poezia cu adevarat interesanta este faptul ca fiecare cititor o va interpreta altfel, pentru ca fiecare vede lumea in felul sau. Poezia te face sa lasi garda jos si sa fii pentru cateva momente autentic cu sentimentele tale.

Desigur, poezia poate fi dificila. Citirea unei poezii ar putea fi nefamiliara si, chiar daca are un stil simplu, sintaxa sau ordinea cuvintelor ar putea fi incurcata.

Ea poate lua forme nesfarsite, fie ca este vorba despre cateva cuvinte sau pagini lungi de text. Farmecul ei consta in convertirea cuvintelor dictionarului in lucrari de arta pasionante si convingatoare, cu semnificatii aparte.

Doar o singura strofa atent construita si cu un mesaj bine formulat poate oferi mai multa sensibilitate decat o intreaga activitate si poate transmite mai mult decat orice sfat sau concluzie moralizatoare, prin impresiile si emotiile puternice pe care le genereaza.

Daca ti-am starnit interesul pentru cartile de poezie, arunca un ochi in libraria Carti beletristica si lasa-te inspirat de sugestiile noastre! Iata ce vei gasi in rafturile noastre!

Carti de poezie romaneasca. Poeziile si versurile din colectia noastra reprezinta creatia literara a unor mari poeti din spatiul romanesc. Reprezentativi pentru lirica autohtona, atat clasica, cat si contemporana, ei sunt pusi fata in fata cu unele dintre cele mai valoroase poeme ale lor.

Aici ii vei intalni, printre altii, pe Nichita Stanescu, Lucian Blaga, Alexandru Macedonski, Mihai Eminescu, George Bacovia care, prin intermediul imaginatiei lor debordante, au reusit sa creeze opere ce au rezistat timpului si vremurilor.

Carti poezie universala. In libraria Carti beletristica vei gasi cele mai frumoase poezii ale marilor poeti straini, precum Paul Verlaine, Johann Wolfgang Goethe, Pablo Neruda, a caror opera a facut inconjurul lumii si a imbogatit literatura universala. Descopera cum iti poate schimba poezia atitudinea asupra vietii, citind capodoperele celor mari poeti ai tuturor timpurilor!

 

Loading...
Va rugam, asteptati...
Comunitatea este foarte
importanta pentru noi
Aboneaza-te la newsletter si iti scriem cand avem promotii, recenzii bune de citit, dar si aparitiile TV ale scriitorilor contemporani.