Cos de cumparaturi

0 item - 0,00 Lei

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Cugetari - proverbe - ghicitori - citate

4 produs(e)
4 produs(e)

Bine ai venit in libraria Carti beletristica! In aceasta categorie vei gasi carti de proverbe si zicatori, dar si culegeri de maxime, axiome si cugetari, volume de basme si povesti populare.

Proverbele sunt, poate, cele mai cunoscute forme de exprimare a intelepciunii populare. Cunoscute si sub denumirea de vorbe din popor, proverbele sunt acele afirmatii cu talc din care reiese felul in care gandesc oamenii, sintetizand in cateva cuvinte bine alese o experienta indelungata.

Ele exprima adevaruri observate intr-o anumita situatie, care au tendinta de a se repeta, devenind astfel un fel de invataturi. Recunosti proverbele in vorbirea orala dupa expresii de genul: se zice ca, vorba aceea, e o vorba din batrani etc.

Astfel putem percepe proverbul ca fiind o afirmatie utilizata in mod obisnuit in vorbire, care este valabila atat pentru lucruri banale, cat si pentru altele mai importante; o vorba care a devenit obisnuita in comunicarea de zi cu zi, avand o intrebuintare care sporeste datorita faptului ca are o anumita doza de obscur sau un indemn.

Limba romana este extrem de bogata in astfel de vorbe de duh, ale caror origini s-au pierdut de-a lungul timpului, dar ale caror intelesuri sunt acceptate de toti vorbitorii limbii noastre.

De multe ori, traduse cuvant cu cuvant, ele nu au niciun inteles pentru straini, dar sunt rezultatul agerimii mintii strabunilor nostri. Pe langa faptul ca sunt pline de intelepciune si usor de memorat, proverbele imprima limbii plasticitate si o mai mare expresivitate.

Si cu toate ca sunt vechi de cand lumea, abia prin anii 1800 au fost puse pentru prima data laolalta. Cel care a reusit sa adune o mare parte din ele este Iordache Golescu, iar vorbele de duh culese atunci sunt valabile si folosite si astazi.

In rafturile librariei Carti beletristica poti gasi carti proverbe, culegeri de maxime si axiome, culegeri de ghicitori si volume de basme sau balade populare, selectate cu atentie din intelepciunea nationala.

Sunt foarte utile copiilor aflati in stadii diferite de pregatire educativa: de la grupele mari de gradinita pana la clasa a VIII-a. Iata ce poti gasi in libraria noastra virtuala!

Carti proverbe. Proverbele si zicatorile sunt selectate din intelepciunea nationala si universala si sunt explicate pe intelesul utilizatorilor.

Ghicitorile sunt organizate alfabetic, iar referintele critice ofera o perspectiva literara asupra gandirii traditionale romanesti.

Culegeri de ghicitori. Ghicitorile sunt si vor ramane creatiile folclorice cele mai gustate de copii datorita muzicalitatii si jocului pentru care cei mici se dau in vant.

Atat la gradinita, cat si acasa, ghicitorile sunt o buna modalitate de a-i stimula pe cei mici, punandu-le la incercare istetimea si agerimea mintii.

Legende, basme, balade. Baladele populare alcatuiesc unul dintre cele mai insemnate capitole ale folclorului romanesc, fiind adevarate comori nepieritoare ale culturii create de geniul poporului nostru de-a lungul secolelor.

Volumul cuprinde texte reprezentative ale acestui gen, raspandite in diferite zone ale arealului cultural romanesc si care se disting prin varietatea lor tematica.

Carti-beletristica.ro este pentru toti iubitorii de carte. De la carti proverbe, la volume de non-fictiune si carti beletristica, in rafturile noastre gasesti titlul care te intereseaza din cateva click-uri.

Loading...
Va rugam, asteptati...
Comunitatea este foarte
importanta pentru noi
Aboneaza-te la newsletter si iti scriem cand avem promotii, recenzii bune de citit, dar si aparitiile TV ale scriitorilor contemporani.